Om Älmhults Marin

Företaget startade våren 2010 med syfte att erbjuda framförallt svenska båtägare mer specialiserade produkter för marina ändamål. Produkter som ses som en självklarhet "over there".
Vi fick snabbt förtroende från MarineTech Products att bli distributör av deras sortiment i Europa. Det innebär att vi kan sälja deras produkter till förmånliga priser med svenska mått mätt. Det ska inte löna sig att själv importera från en återförsäljare i USA, om man räknar in den värdefulla garantin, ångerrätten och konsumentköplagen som man blir utan när man importerar själv.
MarineTech (numera uppköpt av CMD Global) är ett bolag som äger flera olika varumärken, som t.ex. Navigator som tillverkar drevmonterade elmotorer, Panther Marine som tillverkar en rad olika produkter som t.ex. motorfästen, trim/tilt-produkter, motorstyrningar till trollingmotorer m.m. De äger också Angler's Pal som tillverkar smarta fiskeprodukter, Trollmaster som tillverkar fjärrstyrda gaspådrag till trollingmotorer och EZ-Steer som tillverkar kundanpassade styrstag mellan huvudmotorer och hjälpmotorer.
 
Sedan början av 2013 kan vi också erbjuda utombordsmotorer av de flesta kända fabrikat (Suzuki, Yamaha, Mercury, Tohatsu, Honda). De lite större motorerna ofta till lägre priser än hos de auktoriserade återförsäljarna. Detta möjliggörs då vi köper in våra motorer från leverantörer ute i Europa, och inte via generalagenterna i Sverige. Dessutom kan vi jobba med lägre marginaler eftersom vi har låga omkostnader med försäljning via Internet och vårt hämtlager/verkstad. Vi har dock samarbete med svenska autktoriserade återförsäljare för Honda, Mercury, Suzuki och Tohatsu, så dessa märken kan vi även sälja med normala rikstäckande garantier om så önskas. Vår allra största styrka är dock vårt stora kontaktnät för leverantörer av utombordare och har därför större chans att kunna leverera motorer när det råder brist på marknaden.

Samtidigt med flytten till större fastighet hösten 2016 blev vi även återförsäljare för TK-Trailer och Securmark och fick då möjlighet att ta emot fler båtar samtidigt. Dessutom underlättar den större lokalen vårt jobb med installationer, service och reparationer av utombordare. Vi tar emot alla förekommande fabrikat av utombordare för service och reparation och jobbar även med de flesta försäkringsbolag vid t.ex. grundstötning och stöld.

Genom åren som gått sedan starten 2010 har vi märkt en större efterfrågan på vissa av våra produkter. Därför bestämde vi 2019 att ta bort produkter från sortimentet som haft relativt liten efterfrågan och kommer att lägga mer resurser på att hålla de populäraste produkterna på lager. Detta gör att vi kan fortsätta hålla priserna nere på dessa men framförallt öka tillgängligheten.

Vi har också märkt på senare tid en större efterfrågan på båtar av mer välkända fabrikat i paket med våra prisvärda motorer samt våra specialanpassade motorer. Därför började vi på hösten 2021 erbjuda Linders populära mellanklassmodeller. Fler populära fabrikat kommer att erbjudas framöver. 2022 kommer vi bl.a. erbjuda Trackers Grizzly-modeller och vissa av Linders modeller utrustade med jetmotorer(!) för att snabbt och lätt kunna ta sig förbi stock och sten och grunda vatten. Guld värt i bl.a. våra småländska steniga vatten.
 
För att hålla nere omkostnaderna och kunna ge dig bättre priser, har vi som sagt ingen butik med fasta öppettider. Är det något ni vill titta på innan köp så slå oss gärna en signal, sms:a eller mejla. Vi kommer överens om en tid då ni kan besöka oss i Älmhult. Vi kan ta betalt med kort på plats via iZettles betalsystem (upp till 10 000 kr). Vid köp med större belopp, var vänlig ta med dig bankdosan eller Swish. Vi kan även erbjuda finansiering via Ecster, Wasa Kredit eller Payson.

Givetvis skickar vi motorer i hela landet också. Vi har bra avtal med fraktbolagen och kan erbjuda bra priser hem till din dörr.

Om vi inte hinner svara i telefon, speciellt under högsäsong april-september, prata då gärna in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp så fort vi kan!