• Priser på beställningsvaror reserveras för kraftiga valutaförändringar som vi inte kan rå för, eftersom vi köper in alla varor i utländsk valuta.
  • Om det inte står uttryckligen att varan finns på lager är det en beställningsvara, som normalt tar 2-3 veckor att få hem. Kontakta oss innan beställning om du vill veta exakt leveranstid, eller behöver produkten snabbare. Då kan vi eventuellt beställa hem den med expressfrakt mot extra kostnad.
  • Observera att våra produkter importeras från utlandet och manualer till vissa produkter är på engelska. Därtill krävs vissa tekniska förkunskaper för installation. Suzuki och Yamaha utombordsmotorer levereras dock i regel med svensk manual.
  • Fraktkostnad tillkommer på våra priser. Om avhämtning i Älmhult önskas väljer ni avhämtning i kassan och kontaktar oss om tid för hämtning. Paket under 20 kg skickas normalt till närmaste Postnord-, Schenker- eller DHL-ombud. Om ni önskar att produkterna ska skickas som företagspaket v.v. kontakta oss innan beställning. Paket över 20 kg levereras vanligtvis direkt hem till dörr.
  • Fraktpriserna på hemsidan gäller inom Sverige, Norge, Danmark och Finland. Om leverans önskas till annat land, ber vi er kontakta oss innan beställning för pris. Varor som beställs till övriga länder skickas ej innan full betalning erhållits.
  • Köp kan ångras inom 14 dagar från dess att varan mottagits. Varan måste dock vara oanvänd och i oskadat skick. Gäller även förpackningar som inte går att återförsluta. Returfrakt betalas av köparen och måste skickas som paket med erhållet spårningsnummer. Fraktkostnader återbetalas ej.
  • Vi lämnar 3 års reklamationsrätt mot ursprungsfel enligt konsumentköpslagen på alla våra produkter gentemot privatpersoner. Fel som uppstår inom 1 år från kvittots eller fakturans utskriftsdatum räknas dock alltid som ursprungsfel. Fel som upptäcks efter 1 år är enligt lag du som kund skyldig att bevisa att det fanns där från början.
  • Vid köp av utombordsmotorer gäller nu samma regler som övriga produkter ovan. För att uttnyttja konsumentköpslagen om ursprungsfel behöver inte motorn vara servad enligt tillverkarens rekommendationer. Fanns felet från början spelar det ändå ingen roll hur många gånger service har gjorts. Även här gäller att fel som uppstår inom 1 år alltid räknas som ursprungsfel, även om 10-timmars service inte är gjord. Fel som upptäcks efter 1 år är enligt lag du som kund skyldig att bevisa att det fanns där från början. Om du köpt motorn på distans d.v.s. att vi skickat motorn, och fel som ryms inom villkoren skulle uppstå, hjälper vi dig att ta fram eventuella reservdelar och skickar till dig. Däremot har vi ingen möjlighet att byta ut eller reparera på plats. Skulle du inte klara av att göra jobbet själv, ber vi dig att ta kontakt med närmaste verkstad som kan utföra jobbet åt dig, och be om en offert. Anser vi att kostnaden är rimlig ber du verkstaden att skriva ut faktura/kvitto i vårt namn med momsspecifikation efter utfört arbete så betalar vi kostnaden. Anser vi däremot att reparationskostnaden är orimlig, anordnar vi transport tillbaka till oss och utför reparation själva. Går inte felet åtgärda köper vi tillbaka motorn eller byter ut den mot en ny. Vi anordnar givetvis transport till och från dig. Därför är det lämpligt att du behåller originalemballaget tills garantitiden löpt ut. Garantin gäller inte självförvållande fel, som t.ex. omild behandling, felaktig hantering/montering eller skador som orsakats av att man t.ex. glömt fylla på olja eller inte gjort en korrekt inkörning av motorn de första 10 timmarna. Alla 4-taktsmotorer som skickas iväg levereras utan motorolja på grund av risk för läckage. 2-taktsmotorer med separat oljebehållare levereras utan 2-taktsolja. Kontakta oss gärna om du har funderingar kring garantierna, eller om något är oklart.
  • Motorer sålda för privat bruk från och med 2015 erbjuds förlängd garanti upp till 5 år om de lämnas in hos oss för regelbunden service. Honda, Mercury, Suzuki, Tohatsu och Yamaha ska lämnas in hos oss för service och översyn 1 gång om året för att ej förbruka garantin. Om så ej görs kommer garantin förbrukas efter 1 år från kvittots eller fakturans utskriftsdatum. Antal timmar har mindre betydelse för vårt garantiåtagande, men för motorns skulle bör den servas enligt rekommenderade intervall.
    Evinrudes E-TEC-motorer behöver dock ej lämnas in på service hos oss förrän efter 300 timmar eller 3 år, vilket som än inträffar först.